Festival: CONS Space 002 BLN, Berlin

Converse sutra počinje najnoviji u nizu projekata u okviru svoje inicijative da oslobodi urbanu krativnost koristeći jezik muzike, umetnosti, skejtbordinga i stila. Lociran u živopisnom delu Berlina, CONS Space 002 BLN će transformisati prazno skladište u dva velika prostora za izlaganje i peformanse – od 3. do 16. oktobra – a Converse će pozvati svoje skejt ambasadore, umetnike i muzičare da prikažu svoje umeće.

CONS Space 002 BLN je drugi projekat  iz Convesove serije, koja je započela u maju 2013. kada su se Conversovi  skejt ambasadori  Kenny Anderson, Pontius Alv i Javier Mendizábal udružili kako bi renovirali trošne delove industrijskih dokova u Barseloni. Ovoga puta, Converse će pred lokalne umetnike postaviti izazov da preurede tri sprata napuštene fabrike tekstila u čast kreativnosti modernog Berlina, zajedno sa članovima globalnog Converse skejt tima, među kojima su Jason Jessee, Kenny Anderson, Mike Anderson i Ben Reamers.

„Sa složenom i bogatom kulturnom istorijom Berlin je evoluirao u jednu od najinspirativnijih kreativnih scena Evrope i kao takav je savršeno mesto za CONS Space 002 BLN“, rekao je Neil Chester, Converse EMEA Skate Marketing Manager. „Radujemo se tome što ćemo se čvršće povezati sa berlinskom zajednicom i proslaviti talenat koji grad čini tako jedinstvenim.“

Ključni element CONS Space 002 BLN biće kreativni studio i galerijski postor čiji će kustos biti Hallenkunst, berlinski umetničko udruženje ujedinjeno oko svoje ljubavi prema skejtu. Kreativna instalacija Hallenkunsta će se razvijati tokom dvonedeljnog perioda i poslužiće kao izraz berlinske kulture mladih. Roberto Cuellar, čije primamljive skulpture pomeraju ganice skejt umetnosti, transformisaće prvi sprat u jedinstvenu Skejt laboratoriju, koja će se sastojati od svojevrsnog umetničkog dela – skejt parka u zatvorenom, koji će svi posetioci moći slobodno da koriste.

CONS Space 002 BLN će takođe biti domaćin nizu specijalnih događaja, performansi i kreativnih izložbi u galeriji na prvom spratu, zonama za opuštanje i otvorenom bioskopu.

 

Postavljeno na: 2 Jul 2013

Tagovi:
Kategorija: