Blur svirao u legendarnom londonskom klubu 100

Ne dešava se često da želimo da nam se na glavu prospe flaša vode, ali u takve trenutke svakako spada kada smo na prepunom koncertu Blur – a, u klubu 100, dok je taj koji poliva Damon Albarn . Od kako su uvodni taktovi pesme “Girls and Boys” odjeknuli klubom, energija nije popustila i bilo je zaista vruće. Između pesama, Damon je iskoristio priliku da isprazni nekoliko flaša vode na publiku, i niko se nije bunio, ni najmanje. Biti u neposrednoj blizini benda koji se sprema da narednog vikenda izvede jedan od najvećih koncerata u svojoj karijeri bilo je svima ostvarenje sna, to se moglo videti na svakom licu u masi.

Delimično odgovorni za zagrevanje kluba bili su svakako prethodni bendovi, počevši od elektro-pop sastava Swiss Lips iz Mančestera. Krenuli su strmoglavo sa svojom himnom “Danz” kao prvom numerom i tempo nije popustio ni nadalje; odlična uvodna tačka za fantastičan niz koji sledi. Sledeći, Savages, zvučno su otvorili širokim, rastućim post-rok zvukom, mračnim, dramatičnim i sasvim neodoljivim. Ova ženska četvorka je zaista potvrdila svoj “treba ih gledati” status, zvučeći sasvim savremeno, ali sa svim pravim referencama na prošlost.

Takođe stavljajući sopstveni pečat na klasičan zvuk bili su The Bots, sveži tinejdž pankeri iz Los Anđelesa. Kao Japandroids od prethodne večeri, i ovi momci su dokazali da su gitara, bas i stav sve što ti treba da klub oboriš s nogu; lako je videti zašto su već bili na nekoliko prestižnih turneja u SAD, i to pre nego što su završili srednju školu. Njihova svirka je bila i prenošena uživo, sa fanovima koji su ih pratili iz Los Anđelesa, Nemačke, Meksika i šire.

Lista pesama Blure- a je bila prava poslastica za stare fanove sa nekoliko numera sa LP-ja koji je prethodio albumu “Parklife”, “Modern Life is Rubbish”. Megafon je izvađen za “Oily Water” i nastavili da rasturaju sa “Colin Zeal”. Zapravo su sve pesme u ovom intimnom okruženju zvučale sasvim u njihovom elementu, podsetnik u pravi čas da su pre 20 godina svirali baš na ovakvim mestima. Čak su iskopali i nekoliko ređe izvođenih pesama, kao što je sjajna “Young and Lovely”, uz prateće doskočice o tome kako su godine prošle od kako su je napisali, ali značenje i dalje čvrsto stoji. Bend je zatvorio sa divnim izvođenjem numere “For Tomorrow”, praćene novom baladom “Under The Westway”, koja već zarađuje svoje mesto u kanonu njihovog rada.

U istinskom rock ‘n’ roll stilu, nisu izašli na bis, ali bilo je intenzivnog džemovanja koje je namamilo publiku u poslednju turu ludila, pre nego što su nestali u noć.

Postavljeno na: 16 Jul 2013

Tagovi:
Kategorija:

CONVERSE ESSENTIALS KOLEKCIJA

CONVERSE ESSENTIALS KOLEKCIJA

Converse predstavlja Essentials, klasičnu kolekciju dizajniranu od vrhunskih materijala, koja tokom vremena ne gubi na kvalitetu i udobnosti. Proizvodi sa puno detalja su prilagođeni aktivnom i udobnom životnom stilu. Svaki komad kolekcije izrađen je od kvalitetnog pamuka sa izdržljivim šavovima, …


Pogledaj više
Od Los Anđelosa do Vegasa – Keni Anderson

Od Los Anđelosa do Vegasa – Keni Anderson

“Od L.A.-a do Vegasa” je kratki film snimljen u čast predstavljanja pro-modela Kenija Andersona, KA-ONE. Pogledajte Converse Skejt ambasadora kako pokušava najduži nose manual u istoriji, iz svog doma u Los Anđelesu do svog rodnog grada Las Vegasa. Tokom dana, …


Pogledaj više