MADE BY YOU

CONVERSE SLAVI KREATIVNOST I SAMOIZRAŽAVANJE SVOJIH FANOVA GLOBALNOM KAMAPANJOM “MADE BY YOU”

Kampanja koja prikazuje Converse Chuck Taylor All Star portrete  

 

Početkom marta, Converse objavljuje lansiranje globalne kampanje za proleće 2015 “Made by you”. 

“Made by you” je kampanja koja slavi obožavatelje Converse brenda, koji izražavaju sebe i svoju kreativnost gotovo 100 godina unazad, noseći Chuck Taylor All Star patike. Converse  je za ovo proleće bio u potrazi za onim izrazito dragim modelim “starki”, od kojih svaki ima jedinstvenu priču o transformaciji od praznog platna do autoportreta svog vlasnika.

“Made by you” potekao je iz jednostavne i iskrene ljudske potrebe –  svi želimo da ostanemo  verodostojne i autentične individue na ovome svetu” – rekao je Ian Stewart, potpredsednik  Globalnog Marketinga. “ Fanovi  Chuck Taylor patika upravo su oni koju su  ih i proslavili, i dali im kultni značaj ikone kreativnog samoizražavanja. Vreme je da sada mi slavimo njih.”

“Made by you” je kampanja na globalnom nivou, sa akcentom na  Converse Chuck Taylor All Star modelu, čuvenoj “starki”, jedinoj patici koju doslovno oblikuju oni koji je nose. Converse je pripremio kolekciju portreta Chuck Taylor All Star modela, prikazujući beskonačnu raznolikost i samoizražavanje individualaca, kako savremenih tako i iz bliske prošlosti, koji su odabrali da nose Chuck Taylor All Star – od muzičara do umetnika, od skejtera do modnih ikona, od poznatih do manje poznatih. Preko ovih njihovih portreta dobijamo savremeni uvid u njihove upečatljivo jedinstvene, unikatne svetove. Portreti su prikupljani od internacionalnih ikona kao što su: Patti Smith, Andy Warhol, Futura, Jefferson Hack, Sayo Yoshida, Kate Lanphear i Glenn O’Brien, i biće prezentovani zajedno sa portretima “običnih”, svakodnevnih ljubitelja starki, na globalnim izložbama koje će ulice Njujorka, Šangaia i Rija pretvoriti u umetničke poligone. Pored toga, “Made by you” kampanja teži da naglasi jedinstveni kreativni duh lokalnih zajednica i subkultura, kroz izložbe portreta kojima slavi raznolikost nasleđenog samoizražaja u kulturološki različitim oblastima širom sveta.
“Made by you”  je svojevrsno slavljenje kreativnog pojedinca, njegove priče i njegove patike. Bilo da su rukom bojene, prekrivene blatom, iznošene, sa rupama, svaki  Chuck Taylor All Star portret priča duboko ličnu priču o transformaciji od bele, crne, crvene ili teget starke u izvanredan, nesvakidašnji, umetnički eksponat. Kako god nošene, prilagođene, modifikovane ili stare, starke na ovim portretima demonstriraju ogroman potencijal jednog ultimativno praznog platna.
Od svog debija 1917.,  Chuck Taylor All Star model postao je jedan od svetski najpoznatijih, legendarnih, ikona među patikama. Fanovi, umetnici, muzičari isprva su prihvatili sveprisutni Chuck Taylor All Star model kao svojevrsni buntovni pečat kreativnosti. “Made by you”  ne samo da slavi ljude koji su stvorili kult Chuck Taylor patike nad patikama, nego teži da oslobodi njihov kontinuirani kreativni izražavaj, širom sveta.

G00979-CT002U-12S06

 

G03563-CT002U-12S08

 

cnnyj14converse1081447ohcleancorewhitehi002003grclv1copy

cnnyj141081446ohcleancoreblackhi001grcl300dpiv6

Postavljeno na: 27 Jul 2015

Kategorija:

“Home” away from home: DIIV uživo u Parizu

“Home” away from home: DIIV uživo u Parizu

Pre nego što su se prihvatili bine Pitchfork festivala u Parizu , DIIV su uskočili u Converse bus da sviraju u poslednjoj emisiji Pitchfork Takeaway serije, intimna akustična svirka u jednom pariskom kafeu. Numera: “Home” Pogledajte Converse YouTube za još iz serije, uključujući The Walkmen, How to …


Pogledaj više