ERX BY DON C

Don C je dizajner luksuzne sportske garderobe i obuće, koji stoji iza brendova Just Don i RSVP Gallery. Osnovan 2011. godine, Just Don postaje poznat po davanju nove dimenzije klasičnim, basket modelima, eklektično kombinujući streetwear i luksuzne elemente. Naravno, svojim potpisom kao ličnim pečatom, obeležava svaki model.

‚‚Volim košarkašku zajednicu, celu igru i taj stil. Ne moraš da znaš da zakucavaš da bi bio prihvaćen.‚‚ – Don C

Converse predstavlja prvu ERX siluetu koja je inspirisana isključivo modom i trendovima. Silueta koja predstavlja vrhunac košarkaškog stila koji poznajemo od kraja 1980., koju potpisuje dizajner i ultimativni trendseter Don C. Kretajući se kroz prošlost i istoriju Conversa, odmah je shvatio da je ERX model koji će ga inspirisati i voditi kroz lične uspomene o ovoj silueti i sportu koji toliko voli.

Vođen košarkaškim pedigreom siluete, koji je obeležio ceo jedan period kada su košarkaške legende nastupale na terenu u ovim modelima, obratio je posebnu pažnju na multikulturalnu prihvaćenost siluete, kako na terenu, tako i van njega.

Uspeo je da napravi spoj istorijskog nasleđa siluete, dodavši joj lični pečat i estetiku koju neguje i stvori  redizajniran ERX, koji u prvi plan stavlja stil i koju će želeti svi pravi ljubitelji mode.

Silueta je sastavljena iz dvadeset i dva različita elementa. Bela i crna boja dominiraju, u kombinaciji sa plavim, zelenim i ljubičastim, upečatljivim detaljima. Zadnji deo pete ukrašen je spletom boja koje se presijavaju tako da asociraju na dragulj, dok je na jeziku reljefni ispis CONS ERX •260.

 

Kolekcija je eksluzivno dostupna od 08. maja u Converse šopovima Ušće SC, Knez Mihailova, Promenada Novi Sad.

Saznaj više na: @conversesrbija i Converse #ConverseERX

 

 

Postavljeno na: 9 May 2019

Kategorija:

Converse ERX-­260 X Don C

Converse ERX-­260 X Don C

Converse i Don C nam, u svojoj novoj kolaboraciji, donose upečatljivu kolekciju kao omaž kultog modela ERX-260. U modnim krugovima uvaženi guru koji na neverovatan način spaja dizajn i umetnost i ovog puta smelo kombinuje motive i model koji potiče …


Pogledaj više